Hír

img

Zeneiskolánk és Spanyolország: Művészetoktatás Határok Nélkül

Beszámoló

2024-04-18 16:00:50

Az Erasmus+ program nem csupán az unió országait összekötő hálózat, hanem egyben kulturális és szakmai párbeszéd lehetősége is. Ezúttal Spanyolországból érkeztek hozzánk zenetanárok, hogy elmélyüljenek a helyi oktatási rendszer és művészetoktatásunk rejtelmeiben.

Egy különleges és inspiráló együttműködés kezdete volt ez, mely mély hatással volt mindkét félre. Megbeszéléseken, hangszeres órákon és zenekari foglalkozáson keresztül cserélhettünk tapasztalatokat, nézőpontokat, miközben igyekeztünk megosztani velük mindazt, amit a zeneoktatás terén elértünk.

Az együttműködést a jövőben is folytatjuk, melynek részeként további közös szakmai projekteket és találkozókat tervezünk. 
Az ilyen nemzetközi együttműködéseknek több szempontból is kiemelkedő jelentősége van. Egyrészt lehetőséget biztosítanak arra, hogy különböző kultúrák találkozzanak és egymástól tanuljanak. Másrészt pedig segítenek abban, hogy az oktatási intézmények új módszereket és megközelítéseket ismerjenek meg, melyek hatékonyan segíthetik a diákok fejlődését.

Még több beszámoló

img

Zeneiskolai együttműködés Szlovákiával

Beszámoló

2024-04-13 18:00:37

A Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola az Erasmus+ program keretében látogatást tett Szlovákiába, a Királyhelmeci Alapfokú Művészeti Iskolába.

Bővebben
img

Újabb külföldi együttműködés az Erasmus+ program zászlaja alatt

Beszámoló

2024-03-03 10:00:30

Az Erasmus+ program támogatásával a szlovákiai mellett a lengyelországi zeneiskolával is széleskörű együttműködés indult útjára.

Bővebben