Hír

img

A Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a Művészetek Palotájában

Beszámoló

2023-04-16 14:00:10

Április 16-án a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei ellátogattak Budapestre a Művészetek Palotájába, hogy megtekinthessék a Holle anyó című gyermekoperát.

Az iskolának sikerült elnyernie az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INNOV-22-0189 programot, melynek célja az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása. Az iskola 1,488,000.-Ft támogatást kapott a program megvalósításához, amely 2022. szeptember 1-től 2023. június 30-ig tart.

A Holle anyó című opera a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyerte el a díjat. A darabot Csengery Dániel írta, aki több színdarabhoz és filmhez, például a Liza, a Rókatündérhez is komponált zenét. Az új opera célja nemcsak a történet izgalmas elmesélése, hanem az opera műfajával, jellegzetes elemeivel, a színház és a zene összetett kapcsolatával ismertetni meg a fiatalabb közönséget.

A színes, invenciózusan hangszerelt, lendületes, dallamos és fűszeresen harmonizált muzsika kifejezetten a fiatalabb közönséget célozza meg. Az előadás magyar nyelven zajlott, így az iskolások egy érdekes és izgalmas program keretében ismerhették meg az opera műfaját, miközben egy kiváló produkciót is láthattak.

Az opera megtekintése előtt a tanulók a „Ráhangoló” interaktív, játékos foglalkozáson vettek részt, amely az opera történetének főbb mozzanatait, a mese tanulságait dolgozta fel, ráhangolva a gyerekeket az előadásra. 




További képek megtekinthetők: ITT.




Még több beszámoló

img

Zeneiskolánk és Spanyolország: Művészetoktatás Határok Nélkül

Beszámoló

2024-04-18 16:00:50

Az Erasmus+ program nem csupán az unió országait összekötő hálózat, hanem egyben kulturális és szakmai párbeszéd lehetősége is. Ezúttal Spanyolországból érkeztek hozzánk zenetanárok, hogy elmélyüljenek a helyi oktatási rendszer és művészetoktatásunk rejtelmeiben.

Bővebben
img

Zeneiskolai együttműködés Szlovákiával

Beszámoló

2024-04-13 20:00:33

A Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola az Erasmus+ program keretében látogatást tett Szlovákiába, a Királyhelmeci Alapfokú Művészeti Iskolába.

Bővebben
img

Újabb külföldi együttműködés az Erasmus+ program zászlaja alatt

Beszámoló

2024-03-03 10:00:30

Az Erasmus+ program támogatásával a szlovákiai mellett a lengyelországi zeneiskolával is széleskörű együttműködés indult útjára.

Bővebben

Érintett tanszakok

  • Fuvola
  • Klarinét
  • Tenor
  • Trombita