Együttes

img

Énekkar

Nyékládháza

Együttesről

"Akinek szép lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek."

Az énekkar a gyerekek zenei nevelésében,személyiségének alakításában,formálásában, a memória és a koncentráció fejlesztésében egyaránt nagy jelentőséggel bír. A kórus olyan énekes közösségként működik,melynek tagjai zeneszeretetükkel,kitartásukkal,magaviseletükkel, lelkiismeretességükkel a többi gyereknek is példát mutatnak.

Kezdetekben az énekkarunk csak zeneiskolás növendékekből állt. Korösszetételük elég széles skálán mozgott, alsó és felső tagozatos gyerekek egyaránt szívesen jártak a foglalkozásokra. A repertoár főként népdalokból, kánonokból, egyéb klasszikus dalokból, és Kodály Zoltán Bicíniumaiból állt. A kórus főleg a zeneiskola koncertjein mutatta be műsorát, de fellépett más településeken és részt vett Kistérségi Gálákon is.

Az énekkar később kibővült a zeneiskola növendékein kívül másokkal is, akik szintén lelkes tagjai a csoportnak.

A kórus népszerűségét igazolja a sok felkérés, sikeres szereplés is: az énekkar rendszeresen közreműködik ünnepi hangulatot varázsolva a helyi rendezvényeken és a településen kívüli egyéb programokon. A repertoár igen széles: magyar-és európai népdalok, musical-részletek, gyermekdalok, saját alkotások. A produkciókat egyedivé varázsolja az együttes számára megírt hangszeres zenei kíséret, illetve, hogy az énekkari tagok közül többen szólistaként is szerepelnek. Ők a körzeti, megyei, regionális énekversenyeken értek el szép eredményeket. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy 2015 júliusában a kórus 7 szólistája Feketenyéken szerepelt a Nyék Települések Találkozója és a 4. Európai Piknik elnevezésű rendezvényen.

Események

Hírek