Hír

img

Gyöngyvirág Tankerületi Népdaléneklési Verseny

Eredmény

2021-03-16 14:00:20

Nemrégiben került megrendezésre online részvétellel a VIII. „Gyöngyvirág” Tankerületi Népdaléneklési Verseny a Miskolci Egressy Béni- Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.


„… a magyar népdal nem pusztán a falusi élet visszhangja, hanem az egész magyar lélek tükre”
(Kodály Zoltán)


Intézményünkben a magyar népdalok a mindennapok részét képezik a zeneoktatás során, megjelennek a szolfézs- és hangszeres órákon, az önként szerveződő együttesek repertoárjában is.
Az online versenyzés új kihívások elé állítja a diákot és a pedagógust egyaránt: ugyan több próbálkozási lehetőség adott a végső produkció eléréséig, de a
felvételkészítés során technikai nehézségek adódhatnak, hiányzik az élő előadás varázsa, a „versenyközeg”: a versenyzőtársak, a felkészítő tanárok, a zsűri, a közönség jelenléte, tetszésnyilvánítása.
Mindezek ellenére Zeneiskolánk diákjai kiemelkedően szerepeltek és az alábbi eredményeket érték el a rangos megmérettetésen:

Emőd
Kiss Emma bronz minősítés
felkészítő tanár: Székelyné Ágoston Ildikó

Nyékládháza
Miskolczi Magor ezüst minősítés
Páll Dorka ezüst minősítés
Szécsényi Viola Szófia ezüst minősítés
Magyar Gréta arany minősítés
Hortobágyi Róza kiemelt arany minősítés

felkészítő tanár: Berecki Zita 


Még több eredmény

img

XI. „Gyöngyvirág” Népdaléneklési Verseny

Eredmény

2024-03-27 14:00:02

Március 27-én került megrendezésre a XI. „Gyöngyvirág” Népdaléneklési Verseny a Miskolci Egressy Béni- Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.

Bővebben
img

IV. Kreatív fuvolaverseny

Eredmény

2024-03-25 10:00:15

Negyedik alkalommal került megrendezésre az online országos kreatív fuvolaverseny, melyet Dudinszky Nóra fuvolatanár, a Sünizene korai kötődést elősegítő és kreatív zenei foglalkozások vezetője, felnőtt furulyaoktató vezetett be.

Bővebben
img

XI. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny

Eredmény

2024-02-29 10:00:07

A XI. Jeney Zoltán Országos Fuvolaverseny egri területi válogatóján, a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskolát két növendék képviselte.

Bővebben

Hírek

Galéria

Nincs album

Érintett tanszakok

  • Szolfézs